Vinkkejä talviloma-autoiluun

Talvi on parhaimmillaan ja talvilomat lähestyvät. Moni suunnittelee pidempää automatkaa kohti lomanviettopaikkaa. Vaikka talvi tarjoilee parhaillaan kauniita maisemia, ajokelit ovat olleet monin paikoin todella haastavia viime aikoina. Kokosimme tähän artikkeliin muutamia vinkkejä, joiden avulla talvilomamatka sujuu turvallisemmin ja mukavammin.

Mikäli sähköautoilijana kaipaisit lomareissullesi mielummin väliaikaista polttomoottoriautoa, muistathan NF Fleetin kätevän Switch-palvelun! Sen avulla täyssähköisellä autolla ajavat työsuhdeautoilijat saavat tarpeen mukaan väliaikaisesti käyttöönsä polttomoottoriauton esimerkiksi pidemmän ajomatkan ajaksi. Huomioithan kuitenkin, että loma-aikoina kysyntä on kovaa ja valikoima voi olla normaalia suppeampi.

Selvitä ajoreitin sääolosuhteet etukäteen
Matkaan on hyvä varata riittävästi aikaa. Kiireetön matkanteko on osa mukavaa lomailua.

Tarkista ajovalojen kunto, öljyt, nesteet ja rengaspaineet
Pidempäänkin matkaan voi lähteä huolettomasti kun olet tarkistanut perusasiat autostasi.Lomamatkalla on usein paljon tavaraa kyydissä, ja painava kuorma saattaa vaikeuttaa auton hallintaa liukkaalla tiellä. Siksi rengaspaineet on myös hyvä tarkistaa ennen lähtöä. Jos kuorma on raskas, rengaspaineita voi olla tarpeen nostaa. Sopivat lukemat löytyvät auton ohjekirjasta.

Varaudu yllättäviin tilanteisiin
Autoon kannattaa pakata mukaan myös lumilapio, hyvä jääskrapa- ja lumiharja, ensiapulaukku, huomioliivi sekä taskulamppu. Myös hiekkapussi voi olla hyvä olla autossa sen varalta, että auto jää jumiin lumeen. Muistathan myös tarkistaa, että varoituskolmio on varmasti mukana autossa. Tallenna puhelimeesi NF Fleetin 24/7 Tiepalvelun numero 0800 166 200 siltä varalta, että tien päällä sattuisi jokin vahinko.

Varaa aikaa myös auton huolelliseen pakkaamiseen
Lomamatkalle tarvitaan usein mukaan paljon tavaraa ja varusteita. Auton huolellinen pakkaaminen on myös tärkeä turvallisuustekijä. Jotta matka sujuisi mahdollisimman hyvin, matkustamo kannattaa varata vain matkustajille. Irralliset tavarat matkustamossa voivat aiheuttaa vahinkoa voimakkaassa jarrutuksessa. Takakontti on paras paikka tavaroille ja jos lisätila on tarpeen, suksiboksi katolla on oikein kiinnitettynä ja kuormattuna hyvä vaihtoehto.

Varmista turvallinen matkanteko
Varmista, että kanssamatkustajien turvavyöt ja -laitteet ovat asianmukaisesti kiinni ja kunnossa. Lemmikkieläimille on tärkeää olla joko valjaat, hyvin kiinnitetty kuljetuskoppa tai kuljetushäkki.

Putsaa auto hyvin jäästä ja lumesta ennen lähtöä
Talvisella säällä on tärkeää puhdistaa auton tuulilasi sekä sivu- ja takalasit huolellisesti jäästä ja lumesta, jotta näkyvyys liikenteessä on paras mahdollinen. Koko auto kannattaa putsata hyvin lumesta ja tarkistaa erityisesti, että kaikki ajovalot näkyvät kunnolla. Myös renkaiden väliin kannattaa kurkistaa, ja poistaa tarvittaessa suuret jää- tai lumikertymät.

Lähde matkaan virkeänä
Kuskin lomavalmisteluihin on tärkeää sisällyttää riittävä lepo ja mahdollisimman hyvät yöunet ennen automatkaa. Myös ajon tauotus tai mahdollinen kuskin vaihto välillä on hyvä miettiä tilanteen mukaan etukäteen.

Yhteenvetona voisi siis sanoa, että riittävän ajan varaaminen ja maltti on valttia sekä liikenteessä, että lomamatkan valmistelussa.

Hyvää ja turvallista lomamatkaa sinulle ja kanssamatkustajillesi!

Tervetuloa NF Fleetin asiakkaaksi. Ota yhteyttä 010 404 505