Miksi siirtyä sähköautoiluun?

Ympäristöystävällisempi autoilu ja uudet käyttövoimat lisäävät kiinnostustaan ja yhä useampi valitseekin nykyään täyssähköauton, hybridin tai ladattavan hybridin myös työsuhdeautoksi. Sähköautojen valikoima laajenee, teknologia kehittyy ja sen myötä myös toimintamatka kasvaa. Monella automerkillä sähköautojen toimintamatka on kasvanut jo 400–500 kilometriin.

Sähköautoja ilmestyy katukuvaan jatkuvasti enemmän myös Suomessa. Sähköautoiluun myönnettävien tukien ja verohelpotusten myötä on entistäkin kannattavampaa vaihtaa tähän vastuullisempaan käyttövoimaan – mikäli se vain soveltuu omaan arkeesi ja autonkäyttötarkoitukseesi. Hankkiessasi maksimissaan 50 000 euron hintaisen sähköauton, saat 2 000 euron hankintatuen uuden sähköauton hinnasta. Tämä etu koskee myös leasingautoja silloin kun auton vuokraajana on yksityishenkilö. Vuosille 2022–2025 on suunnitteilla vähäpäästöisten työsuhdeautojen verotusarvon 85 euron alennus. Uuden verotusarvon alennuksen tulisivat suunnitelman mukaan saamaan kaikki vuonna 2021 tai myöhemmin ensirekisteröidyt tietyn hiilidioksidirajan alittavat työsuhdeautot, teknologiasta riippumatta. Täyssähköautoille on jo olemassa väliaikainen 170 euron alennus, joka on voimassa 2021–2024.

Sähköautot ovat vielä toistaiseksi hankintahinnaltaan vastaavia polttomoottorimalleja kalliimpia, mutta ne saattavat tulla koko elinkaaren kustannukset (TCO) huomioiden jopa edullisemmiksi. Euro 7 -päästöstandardin käyttöönotto vuonna 2025 tulee muuttamaan tätäkin hinta-asetelmaa vielä huomattavasti sähköautojen eduksi. Sen myötä uusien polttomoottoriautojen päästövaatimukset kiristyvät entisestään ja niiden valmistuskustannukset nousevat. Euro 7:n tavoitteena on vähentää bensa- ja dieselkäyttöisten autojen määrä minimiin.

Myös sähköautojen latausmahdollisuudet ja -verkostot kehittyvät huikeaa vauhtia. Tällä hetkellä tutkimusten valossa latauksista 80 prosenttia tehdään kotona tai työpaikalla ja 20 prosenttia latauksista tehdään julkisissa latauspisteissä. Tyypillisen kotilatauslaitteen kapasiteetti on 11 kW. Tällaisella laitteella on mahdollista ladata esimerkiksi Teslan akku täyteen noin 10 tunnissa.

NF Fleetin asiakkaana sähköautoilu ja auton latausratkaisut hoituvat huolettomasti. Uusi Electric-palvelumme johdattaa yritykset helposti kohti sähköistä ja ympäristöystävällistä autoilua. Autamme asiakasyrityksiämme aina autopolitiikan määrittelystä yksittäisten autojen valintoihin ja rahoituksesta sujuvaan sähköautoiluun saakka. Latausratkaisut, kulujen hallinnointi ja raportointi kuuluvat pakettiin. Yhteistyökumppanimme Virta mahdollistaa sähköä käyttävän työsuhdeauton helpon lataamisen sekä työpaikalla, kotona että laajassa julkisten latauspisteiden verkostossa. Vuoden 2021 alussa tuli mahdolliseksi lisätä kotilatauslaite asennuskuluineen uuden leasingauton verollisiin lisävarusteisiin. Vapaan autoedun haltijalle suosittelemme Virran kautta hankittavaa älylatauslaitetta, jolloin sähkölasku voidaan yhdistää kätevästi kuukausittaiseen leasinglaskutukseen. Käyttöedulla autoilijalle riittää usein peruslaturi esimerkiksi kyseisen automerkin valikoimista.

Tervetuloa matkalle kohti ympäristöystävällisempää yritysautoilua!
Ota yhteyttä!

Usein kysyttyä sähköautoilusta.

Tervetuloa NF Fleetin asiakkaaksi. Ota yhteyttä 010 404 505