Onko sähköauto oikea valinta yrityksen autoksi?

Usein kysyttyä sähköautoilusta

Tältä sivulta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sähköautoilusta.

Miksi valita sähköauto työsuhdeautoksi?

Se on ympäristöystävällinen valinta

Valitessasi sähköauton työsuhdeautoksi, osoitat valinnallasi vastuullisuutta. Sähköautot ovat käytössä huomattavasti ympäristöystävällisempiä kuin bensiinillä tai dieselillä kulkevat autot, koska sähköllä ajaminen tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä.

Se on helppoa

Sähköautolla ajaminen helpottuu jatkuvasti, koska sekä autojen teknologia että latausverkosto kehittyvät huimaa vauhtia. Uudemmilla sähköautoilla voi ajaa jopa 600 kilometriä yhdellä latauksella.

Sähköautoilun edut

Ladattavien autojen autovero on matalampi, jolloin myös auton hankintahinta on pienempi. Tämä puolestaan vaikuttaa alentavasti leasingvuokraan sekä auton verotusarvoon. Ladattavat autot ovat polttoainekustannuksiltaan edullisempia kuin fossiilisilla polttoaineilla kulkevat autot. Tietyissä paikoissa sähköautoille on tarjolla jopa oma ajokaista sekä ilmaisia pysäköintipaikkoja.

Työsuhdeautoverotus

Jos sinulla on täyssähköauto työsuhdeautona, saat vuosien 2021-2025 aikana työsuhdeauton verotusarvosta 170 euron alennuksen. Lisäksi täyssähköauton vapaan autoedun verotusarvo on hyvin lähellä käyttöedun verotusarvoa.

Ajokokemus vailla vertaa

Sähköautolla ajaminen on todella miellyttävää – erityisesti kaupunkiympäristössä. Auto liikkuu sulavasti ja lähes äänettömästi. Sähköauton moottori vetää koko ajan tasaisesti ilman vaihteiden vaihtamista.

Sähköauton lataaminen

Missä voin ladata sähköauton?

Me NF Fleetillä autamme yritystänne latauslaitteen valinnassa sekä kotiin että työpaikalle. Lisäksi Electric-palvelun myötä teillä on käytössänne kaikki ABC-latauksen, Plugitin ja Virran operoimat latauspisteet.

Kuinka kauan sähköauton lataaminen kestää?

Latauksen kestoon vaikuttaa muun muassa automalli, akun koko sekä latausaseman nopeus, joten yhtä vastausta tähän ei ole. Yleisesti akun täyteen lataaminen kotona kestää noin 5-14 tuntia ja kotilataus kannattaakin tehdä yön aikana. Julkiset latausasemat ovat yleensä nopeampia. Lisäksi on pikalatausasemia, joilla autosi akku voidaan ladata 80-prosenttisen täyteen noin 30 minuutissa. Pikalataus on normaalilatausta kalliimpi palvelu. Katso lista latauspaikoista täältä.

Sähköauto, hybridiauto vai lataushybridiauto?

Sähköauto

Sähköautossa on sähkömoottori, ja se kulkee ainoastaan sähköllä. Sähköauton akku ladataan latauspistokkeen kautta silloin kun auto ei ole käytössä.

Hybridiauto

Hybridiautossa on sekä sähkömoottori että polttomoottori. Niiden ansiosta autolla voi ajaa ympäristöystävällisesti sekä sähköllä että tavallisella polttoaineella. Silloin kun polttoaineenkulutus on suurta, sähkömoottori avustaa ja keventää kuormitusta. Hybridiautoa ei voi ladata latauspistokkeella, vaan se tankataan huoltoasemalla. Tämän jälkeen polttomoottori lataa sähkömoottorin akkua muun muassa jarrutettaessa.

Lataushybridiauto

Lataushybridiautossa on sekä sähkömoottori että polttomoottori. Lataushybridin sähkömoottorin akkua voi ladata sekä latauspistokkeella että polttomoottorilla. Lataushybridiautoon voi myös tankata polttoainetta huoltoasemalla.

Tervetuloa NF Fleetin asiakkaaksi. Ota yhteyttä 010 404 505