Kotilatauslaite työsuhdeauton lisävarusteeksi

Uusi Electric-palvelu tulee jatkossa helpottamaan ladattavilla hybrideillä sekä täyssähköautoilla ajavien asiakkaidemme arkea. Tämän vuoden alusta voimaan tulleet ladattavien työsuhdeautojen verotushelpotukset kannustavat osaltaan yrityksiä kohti vihreämpiä valintoja yritysautoilussa.

Vuoden 2021 alussa tuli mahdolliseksi lisätä kotilatauslaite asennuskuluineen uuden leasingauton verollisiin lisävarusteisiin. Päätös tämän edun käyttöönotosta on yrityksellä itsellään. Jos olet miettimässä uudeksi työsuhdeautoksesi ladattavaa hybridiä tai täyssähköautoa, kannattaa tarkistaa työnantajaltasi sisältyykö tämä etu yrityksenne autopolitiikkaan.

Mikäli tämä etu koskettaa sinun tulevaa työsuhdeautoasi, huomioi seuraavat asiat:

  • Etusi voi kattaa joko pelkän latauslaitteen tai laitteen asennuksineen. Näiden kokonaiskustannus tulee olla tiedossa uuden leasingautosi tilaushetkellä.
  • Etu koskee vain uusia tilauksia, joissa latauslaitteen kustannukset on huomioitu. Kesken leasingkauden ei ole mahdollista lisätä latauslaitetta lisävarusteena sopimukselle.
  • Sinun vastuullesi jää kotilatauslaitteen asennusmahdollisuuden selvittäminen oman taloyhtiösi kanssa.
  • Ainoastaan latauslaite ja mahdollinen asennustyö voidaan sisällyttää leasingsopimukseen. Latauslaitteen huolto- ja korjaustyöt tai latauslaiteyrityksen palvelumaksut jäävät hoidettavaksi erikseen.

Jos maksat kotilatauslaitteen ja/tai sen asennuksen itse:

  • Voit hakea kotitalousvähennystä asennustyöstä.
  • Sinun vastuullesi jää kotilatauslaitteen asennusmahdollisuuden selvittäminen oman taloyhtiösi kanssa.

Työsuhdeauton latauslaitteen valinnassa on hyvä huomioida seuraavat asiat:

  • Jos sinulla on vapaa autoetu, valitse tarpeeseesi sopivin latauslaite NF Fleetin yhteistyötoimittajilta. Jos sähkölasku halutaan yhdistää kätevästi leasinglaskutukseen, valintasi on niin sanottu älylatauslaite. Edullisempi peruslatauslaite ei sisällä laskutusjärjestelmää, jolloin sähkön laskutus hoituu sinun ja työnantajasi välillä esimerkiksi matkalaskulla.
  • Jos sinulla on auton käyttöetu, ei välttämättä ole tarpeen investoida kalliiseen älylatauslaitteeseen. Puntaroi asiaa käyttötarpeesi mukaan.
  • Latauslaitteen voi hankkia myös vuokralle.
  • Muista, että autoilijana sinä olet aina kotilatauslaitteen tilaaja. Näin ollen sinun vastuullasi on varmistaa latauslaitteen soveltuvuus omaan käyttötarpeeseesi. Muista varmistaa laitteen soveltuvuus ennen tilausta myös työnantajaltasi sekä kotisi kiinteistön omistajalta.

Jos sinulla herää kysymyksiä leasingsopimukseesi soveltuvaan latauslaitteeseen liittyen, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme valinnassasi!

Tervetuloa NF Fleetin asiakkaaksi. Ota yhteyttä 010 404 505