Kohti vuotta 2021: Vuodenvaihteen muistilista

Uusi vuosi 2021 lähestyy ja kokosimme yhteen muutamia leasingautoilijalle tärkeitä asioita liittyen tulevaan vuoteen:

Luontaisetujen verotusarvot vuonna 2021
– Muutoksia ei tullut vuoteen 2020

Työsuhdeautojen verotusmuutokset alkaen 1.1.2021
– Täyssähköisten työsuhdeautojen verotusarvo alenee 170 eurolla kuukaudessa vuosien 2021-2025 ajaksi.
– Täyssähköautojen ja hybridien lataukset työpaikalla ja julkisissa latauspisteissä muuttuvat verovapaiksi vuosien 2021-2025 ajaksi.
– Työsuhdeautojen kotilatauslaitteiden (joiden arvo ylittää asennuskuluineen 850 €) katsotaan jatkossa kuuluvan verotuksellisesti auton lisävarusteisiin.

Yllämainituista voit lukea tarkemmin artikkelistamme.

Muun työmatkaliikenteen verotusmuutokset alkaen 1.1.2021
– Työsuhdematkalippu muuttuu verovapaaksi 3 400 euroon asti per vuosi.
– Polkupyöräetu muuttuu verovapaaksi 1 200 euroon asti per vuosi.
– Joukkoliikenteen matkaedun ja pyöräedun verovapaus yhteensä maksimissaan 3 400 euroa per vuosi.

Uusi tieliikennelaki
1.6.2020 tuli voimaan uusi tieliikennelaki ja toi mukanaan muutamia muutoksia liikennesääntöihin ja liikennemerkkeihin. Tässä muutama esimerkki muutoksista:

– Vasemmalle pysäköinti: Taajamien kaksisuuntaisilla teillä sallitaan pysäköinti ja pysäyttäminen myös vasemmalle puolelle tietä, mikäli se ei vaaranna muita tiellä liikkujia.
– Muutokset nopeusrajoituksissa: Henkilö- tai pakettiauton sekä tähän kytketyn, enintään 750 kilon painoisen kevytperävaunun tai venetrailerin muodostaman yhdistelmän suurin sallittu nopeus on 100 km/h. Pakettiautoilta, samoin kuin enintään 3500 kg:n matkailuautoilta, on poistunut ajoneuvokohtainen nopeusrajoitus. Niillä saa ajaa tiekohtaisen rajoituksen mukaisesti (enintään siis 120 km/h).
– Talvirenkaiden käyttö muuttui keliperusteiseksi: Talvirenkaita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun, jos keli sitä edellyttää.
– Pyöräkadut: Pyöräkatu on kokonaan uusi katutyyppi, jossa kuljetaan pyöräilijöiden ehdoilla. Autoilijat saavat ajaa pyöräkadulla, mutta heidän on sopeutettava vauhtinsa pyöräilynopeuden mukaiseksi.
– Pyöräily yksisuuntaisella tiellä: Yksisuuntaisella tiellä voidaan pyöräillä kahteen suuntaan, jos se on liikennemerkkeihin lisätyin lisäkilvin ilmoitettu sallituksi.
– Pyöräily pimeällä, hämärällä tai muuten huonossa näkyvyydessä: Pyörän takavalo tuli pakolliseksi.
– Pyöräkaistat: Ajoradasta erotettu pyöräkaista on pyhitetty vain pyöräilijöille, sillä ei enää saa ajaa mopolla.
– Muutoksien siirtymäajat: Kannattaa huomioida, että osassa muutoksien uusista tiemerkinnöistä on pidempi käyttöönoton siirtymäaika. Siirtymäaikana tien päällä tulee näkymään sekaisin uusia ja vanhoja merkkejä ja merkintöjä, mikä vaatii meiltä jokaiselta erityistä valppautta.

Voit tutustua tarkemmin uuden lain mukanaan tuomiin muutoksiin ja liikennemerkkeihin Liikenneturvan sivuilla.

Turvallinen liikkuminen koronaepidemian aikana
Myös tulevan vuoden puolella on tärkeää kiinnittää huomiota sekä omaan- että muiden turvallisuuteen liikenteessä.
– Julkisessa liikenteessä: Noudatathan voimassaolevia suosituksia maskien käytöstä, käsihygieniasta ja turvaväleistä. Ethän matkusta flunssaisena.
– Vaihtoehto julkiselle liikenteelle: Vaihtoleasing on erinomainen vaihtoehto liikkumiseen koronapandemian aikana. Vaihtoleasingilla saat leasingauton käyttöön lyhyemmäksi ajaksi, nopealla toimitusajalla.

NF Fleet toivottaa sinulle onnea ja terveyttä tulevaan vuoteen 2021!

Tervetuloa NF Fleetin asiakkaaksi. Ota yhteyttä 010 404 505