Kevättalven vinkkejä leasingautoilijalle

Keväiset auringonsäteet saavat hymyn huulille. Aamuisin on taas mukava hypätä auton rattiin, kun on valoisaa jo aamuvarhaisella. Kokosimme tähän artikkeliin muutamia vinkkejä kevättalven leasingautoiluun.

Puhdas tuulilasi tekee ajamisesta mukavampaa ja turvallisempaa

Kevätaurinko paljastaa helposti myös ikkunoiden pölyn ja lian. Auton tuulilasin puhtaana pitäminen on pieni vaiva verrattuna sen ajoturvallisuusvaikutuksiin. Tuulilasiin kertyy helposti pölyä ja muuta likaa, joka pinttyy kalvoksi ikkunan pintaan. Kalvo häiritsee havainnointia liikenteessä – etenkin auringon paistaessa. Tämä voi olla huomattava turvallisuusriski liikenteessä. Onneksi tämä asia on helposti korjattavissa!

Ennen auton starttaamista onkin nyt syytä käyttää hetki aikaa auton lasipintojen – ja erityisesti tuulilasin – sisä- ja ulkopintojen huolelliseen puhdistamiseen. Myös aurinkolasit on hyvä kaivaa esiin pitkän pimeän kauden jäljiltä ja ottaa ne käyttöön kevättalven kirkkailla keleillä. Tulet huomaamaan, että turvallisuuden lisäksi nämä pienet toimenpiteet vaikuttavat huomattavasti myös ajomukavuuteen.

On myös tärkeää, että tuulilasi on täysin ehjä. Mikäli leasingautosi tuulilasiin tulee kiveniskemiä, korjautathan ne mahdollisimman pikaisesti. Voit varata korjausajan lähimmästä InCar- tai Evacar-korjaamosta. Tuulilasin paikkakorjaus on veloitukseton, mikäli leasingautossasi on Täysvakuutus. Jos koko tuulilasi täytyy vaihtaa, tarjoamme pääkaupunkiseudulla toimiville asiakkaillemme leasingauton noutopalvelun tuulilasin vaihdon osalta. Työsuhdeauto noudetaan työpaikaltasi ja palautetaan valmiina vielä saman päivän aikana. Varaa nouto tuulilasin vaihtoon.

Renkaiden vaihtoaika kelien mukaan

Viime kesänä voimaan tullut uusi Tieliikennelaki korostaa kuljettajan vastuuta renkaiden vaihtoajan määrityksessä. Uuden lain mukaan kesärenkaiden vaihtoaika määräytyy ennen kaikkea kelien mukaisesti, kun aiemmin on menty kalenterin mukaan. Näin harkinta ja vastuu kesärenkaiden sopivasta vaihtoajankohdasta on nyt täysin autoilijalla itsellään.

Ajoturvallisuuden vuoksi kannattaa mieluummin ottaa varman päälle. Suomessa kelit muuttuvat eri tahtiin eri puolilla maata, ja muutokset tapahtuvat nopeasti – etenkin näin vuodenaikojen taitekohdissa keväällä ja syksyllä. Kannattaa siis tarkkailla sääennustuksia mahdollisimman pitkälle eteenpäin, ja vaihtaa kesärenkaisiin vasta kun tiet ovat pysyvästi sulat. Voit lukea aiheesta lisää Traficomin sivuilta.

Olethan huomannut, että renkaiden kausisäilytys onnistuu helposti Rengassäilö-lisäpalvelun avulla? Näin sinun ei tarvitse itse huolehtia leasingautosi renkaiden säilytyksestä, vaan ne voidaan säilyttää samassa toimipisteessä, missä renkaiden vaihtokin hoituu. Kätevää, eikö vain?

Mobiilitankkaus on nyt mahdollista ABC:lla

Mikäli käytössäsi on Tankkaus- ja lataus -lisäpalvelu ja S-Business-kortti, voit nyt tankata leasingautosi mobiilisovelluksen avulla kaikilla ABC-asemilla. Ota yhteyttä NF Fleetin yhteyshenkilöösi, niin saat ohjeet leasingautosi ABC-mobiilitankkauksen käyttöönottoon.

Aurinkoista ja turvallista kevään odotusta kaikille tiellä liikkujille!

Tervetuloa NF Fleetin asiakkaaksi. Ota yhteyttä 010 404 505