Hyvää alkanutta vuotta

Nyt kun uusi vuosi on saatu käyntiin, voimme tyytyväisenä katsoa taustapeiliin ja todeta, että  poikkeuksellisesta maailman tilanteesta huolimatta vuosi 2022 oli mielenkiintoinen ja positiivinen vuosi NF Fleetille ja leasingautoilulle.

Vuosi 2022 taustapeilissä

Vuosi 2022 oli vauhdikkaan sähköistymisen vuosi autoalalla. Leasingautoilijan arkeen vaikuttivat väistämättä niin uusien autojen ennennäkemättömät toimitusviiveet kuin myös Venäjän ja Ukrainan sodan vaikutukset.

Suomessa ensirekisteröitiin vuonna 2022 kaikkiaan 81 698 henkilöautoa, mikä on 17 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2021. Tämä lukumäärä on poikkeuksellisen alhainen, sillä keskimääräinen ensirekisteröintien määrä 2000-luvulla on ollut noin 120 000 kappaletta. Edellisen kerran Suomessa henkilöautojen ensirekisteröintien määrä on ollut näin alhainen vuonna 1995, jolloin lukema oli jopa alle 80 000. Pakettiautoja ensirekisteröitiin vuonna 2022 yhteensä 11 192 kappaletta, mikä on 5,6 prosenttia vähemmän kuin viiden edellisen vuoden keskiarvo. Yritysleasingmarkkinan kehitys on sen sijaan ollut vakaampaa; uusia leasinghenkilöautoja rekisteröitiin vuoden 2022 aikana 11 883 kappaletta ja pakettiautoja vastaavasti 3 979 kappaletta. Leasingilla hankittujen henkilöautojen määrä on samoissa lukemissa vuoden 2021 lukuihin verrattuna, pakettiautojen määrän ollessa 6,7 prosenttia alhaisempi. 

Suomen autokanta on muuttumassa sähköisempään ja ympäristöystävällisempään suuntaan. Komponenttipulan aiheuttamat viiveet vaikuttivat vielä vuoden 2022 aikana erityisesti uusien ladattavien automallien ensirekisteröintilukuihin. Siitä huolimatta ladattavien hybridien osuus kaikista Suomessa vuonna 2022 ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli 20,5 prosenttia ja täyssähköautojen osuus ensirekisteröinneistä oli jo 17,8 prosenttia, joka on suuri harppaus edellisen vuoden noin 10 prosentin lukemasta. Myös Suomen latausinfra kehittyy huimaa vauhtia.

NF Fleetin leasingkanta kehittyi vuoden 2022 aikana voimakkaasti vallitsevasta maailmantilanteesta huolimatta ja leasingkantamme sähköistyminen oli huomattavasti kokonaismarkkinaa nopeampaa. NF Fleetin leasingautojen ensirekisteröintien määrä vuonna 2022 oli yhteensä 1 670 kappaletta. Tästä noin puolet olivat yksityisleasingautoja. Kokonaisrekisteröintimme kasvoivat vuonna 2022 peräti 29 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna ja Suomen leasingyhtiöiden kokonaisrekisteröintitilastoissa kirimme sijalta 5 sijalle 3. 

Vuoden 2022 aikana rahoittamistamme uusista henkilöautoista peräti 52 prosenttia oli lataushybridejä ja 27 prosenttia täyssähköautoja. Näin ollen ladattavien autojen osuus uusista leasingsopimuksistamme oli yhteensä peräti 79 prosenttia. 

Yritysasiakkaidemme suosituimmat työsuhdeautomerkit vuonna 2022 olivat

1) BMW

2) Volvo ja

3) Skoda

Yksityisleasingasiakkaidemme keskuudessa suosituimmat automerkit olivat 

1) BMW

2) MINI ja

3) Volkswagen.

Pakkettiautoissa asiakkaidemme suosituimmat merkit olivat

1) Ford

2) Mercedes-Benz ja

3) Volkswagen.

Uusi autoilun vuosi 2023

Uusi leasingautoilun vuosi on alkanut ja tiimimme on valmiina olemaan entistäkin enemmän tukenasi kaikissa liikkumiseen liittyvissä kysymyksissäsi. Meneillään oleva järjestelmäuudistuksemme tulee mahdollistamaan myös uusia digitaalisia palveluita helpottamaan yrityksenne työsuhdeautoilua.

Muistathan, että NF Fleetin kanssa on helppoa siirtyä kohti entistäkin vastuullisempaa ja ympäristöystävällisempää yritysautoilua tänäkin vuonna. Myös oma tiimimme ajaa jatkossa ainoastaan täyssähköautoilla. Kartoitamme mielellämme juuri teidän yrityksellenne sopivat liikkumisen ratkaisut – oli ne sitten sähköisiä tai perinteisempiä käyttävoimia sisältäviä kokonaisuuksia. 

Hyvää ja turvallista alkanutta vuotta sinulle!

Lue lisää:
Electric
Switch
Verotusarvolaskuri 2023

* Lähteet: Autoalan Keskusliitto, Bisnode / Traficom, NF Fleetin tilastot

Tervetuloa NF Fleetin asiakkaaksi. Ota yhteyttä 010 404 505