Yritysautoilun haasteet jatkuvat

Koko autoalaan ja sitä kautta myös leasingautoilijoiden arkeen kohdistuu tällä hetkellä monenlaisia haasteita. Komponenttien ja varaosien saatavuusongelmat ovat kestäneet jo pitkään, ja monien uusien autojen toimitusajat ovat venyneet pitkiksi. Lisämausteena vyyhtiin on tullut Venäjän ja Ukrainan sodan myötä energian saatavuushaasteet sekä hintojen, korkojen ja inflaation nousu. Leasingautoilu NF Fleetin asiakkaana on kuitenkin turvallinen vaihtoehto yritysautoiluun myös näiden globaalien haasteiden keskellä.

Komponenttipula ja tuotantokatkokset

Pandemian aikana syntyneen komponenttipulan ja pahimpien tuotantokatkosten suhteen on jo onneksi näkyvissä valonpilkahduksia. Näiden haasteiden ennakoidaan helpottuvan loppuvuoden aikana ja uusien autojen toimituksia päästään vähitellen purkamaan. Autoalan tiedotuskeskus on viestittänyt uusien autojen rekisteröintien kääntyneen nousuun toukokuusta 2022 lähtien.  

Venäjän ja Ukrainan sodan aiheuttamat haasteet

Tämänhetkinen Ukrainan sodan aiheuttama maailmanpolitiikan kriisi heijastuu myös autoteollisuuteen. Tilanne on aiheuttanut katkoksia muun muassa puolijohteiden valmistuksessa tarvittavien johdinsarjojen ja neonkaasun tuotannoissa. Venäjältä ja Ukrainasta lähtöisin olevien raaka-aineiden saatavuus on sotatilanteen ja pakotteiden vuoksi heikentynyt huomattavasti. Ukraina on ollut tärkeässä roolissa useiden autoteollisuuden raaka-aineiden ja komponenttien tuottamisessa. Tuotanto-ongelmat, komponenttipula, raaka-aineiden ja energian hinnan nousu sekä heikentynyt saatavuus ja kuljetuskustannusten kasvu vaikuttavat luonnollisesti autojen tuotantokustannuksiin. Kriisi on tuonut epävakautta energiamarkkinoille nostamalla muun muassa sähkön, öljyn ja maakaasun hintaa. Lisäksi korkotason nousu, inflaation kiihtyminen ja hintojen yleinen nousu tuovat omat haasteensa kokonaisuuteen.

Miten tilanne vaikuttaa leasingautoilijan arkeen?

Tämä poikkeustilanne vaikuttaa myös leasingautoilijan arkeen monella eri tavalla, mutta NF Fleetin asiakkaana saat aina ajankohtaista tietoa ja parhaat vinkit autoiluun. Yhä useampi leasingautoilija ajaa joko sähköautolla tai plug-in-hybridillä, mutta valitettavasti näissäkin komponentti- ja raaka-ainepulasta johtuvat toimitusongelmat aiheuttavat edelleenkin haasteita saatavuuteen. Tietyissä automerkeissä ja -malleissa toimitusaika voi olla jopa 18 kuukautta. Näin ollen ajankohtainen tieto ja ennakointi on nyt tärkeää. NF Fleetin yhteyshenkilösi auttaa sinua miettimään automerkki- ja mallivalinnat vallitsevan tilanteen mukaisesti. Hyvä ratkaisu pidentyneeseen uuden auton odotusaikaan voi myös olla Vaihtoleasing-palvelu.

Tilanne on johtanut maailmanlaajuisesti myös uusien autojen hintojen nousuun. Tiettyjen autotehtaiden tuotannossa olevien autojen hinta on noussut tilaushetkeen verrattuna siitä syystä, että auton valmistaminen maksaa tällä hetkellä enemmän. Kuluttajasuojalaki suojaa yksityishenkilöitä tämän osalta, mutta yrityskaupassa täytyy varautua siihen, että tämä voi vaikuttaa jo aiemmin tilattujen yritysautojen hintoihin. Raaka-aine- ja komponenttipulasta johtuva kustannusten nousu näkyy uusien autojen hinnoissa kaikissa automerkeissä, koskien myös huoltoja ja renkaita. Tämä voi käytännössä tarkoittaa myös huoltoleasingsopimuksen kuukausihinnan nousua. Lisäksi on hyvä huomioida, että kustannusten noustua yrityksen autopolitiikassa määritellyt hintarajat eivät välttämättä enää tällä hetkellä riitä kyseiseen automerkkiin. Näin ollen kannattaa jutella NF Fleetin ammattilaisten kanssa siitä, olisiko yrityksenne autopolitiikkaan tarpeen tehdä pientä hienosäätöä vallitsevan tilanteen mukaisesti. 

NF Fleet on tukenasi 

Muistathan, että NF Fleetin tiimi on tukenasi kaikissa autoasioissa myös näinä poikkeuksellisina aikoina. Ennakointi on nyt tärkeää kaikissa leasingsopimukseen liittyvissä asioissa. Älä siis epäröi jutella oman NF Fleetin yhteyshenkilösi kanssa siitä, mitkä ovat juuri teidän yrityksenne sujuvan autoilun kannalta parhaat ratkaisut juuri nyt. Yhdessä selätämme haasteet varmasti!

Ota yhteyttä NF Fleetin tiimiin!

Tervetuloa NF Fleetin asiakkaaksi. Ota yhteyttä 010 404 505