Vinkkejä kesäloma-autoiluun

Juhannus lähestyy ja monilla alkaa jo kesälomakin häämöttää. Jos suunnitelmissasi on lähteä kesälomareisuun leasingautollasi, kannattaa muistaa muutama asia, jotta matka sujuisi huolettomammin:

Tarkista auton kunto

Ennen pidempää automatkaa on tärkeää tarkistaa auton kunto ja hoitaa tarvittavat huoltotoimenpiteet kuntoon. Vähintäänkin kannattaa tarkistaa öljynsuodattimet, öljyt, jäähdytysnesteen määrä, pyyhkijöiden kunto, renkaiden kunto, rengaspaineet sekä täyttää pissapoika. Ennen lähtöä kannattaa tietenkin myös tankata tai ladata auto täyteen sekä pestä auton ikkunat huolella, jotta matka sujuu turvallisemmin.

Tee hyvä reittisuunnitelma 

Ennen automatkalle lähtöä kannattaa käyttää hieman aikaa hyvän reittisuunnitelman tekoon. Etukäteen kannattaa miettiä sopivat tauot ja mahdolliset kuskin vaihdot sekä tankkaus- ja latauspaikat. Erityisen tärkeää tämä on silloin kun lähdet matkaan sähköautolla ja tiedät, että matka on pidempi kuin autosi toimintasäde. Löydät matkasi varrella olevat latauspisteet kätevästi esimerkiksi latauskartta.fi -sivuilta. Suunnitelmaan kannattaa valita kaksi lähekkäin olevaa latauspaikkaa, sillä kesällä latauspaikoilla saattaa olla ruuhkaa tai jokin laturi saattaa olla epäkunnossa. Eri latureilla on usein myös eri hinnat, joten vertailun ja hyvän suunnitelman avulla voit säästää latauskustannuksissa. Suunnitelmaan kannattaa jättää aina vähän väljyyttä mukavien ex tempore -uimareissujen ja nähtävyyslöytöjen varalle. 

Mikäli suuntaat autolla ulkomaille, löydät lisätietoa täältä. 

Pakkaa auto huolellisesti

Auton oikeanlainen pakkaaminen on yksi tärkeä turvallisuustekijä liikenteessä – varsinkin lomareissulla kun tavaraa on usein enemmänkin mukana. Tarkista, että kaikkien matkustajien turvavyöt ja -istuimet, lemmikkien kuljetushäkit sekä mukaan tulevat harrastusvälineet ovat kunnossa ja hyvin kiinnitettynä matkaan lähdettäessä. On tärkeää, ettei autossa ole irtonaisia esineitä, jotka voisivat aiheuttaa vahinkoa vaikkapa voimakkaan jarrutuksen aikana.

Varustaudu helteeseen

Toivotaan, että matkasi varrelle sattuu myös kauniita hellepäiviä! Silloin on miellyttävää, että auton sisäilma säilyy sopivan viileänä. Tarkista etukäteen, että autosi ilmastointi on kunnossa. Sähköautoilijan kannattaa käyttää esi-ilmastointia autossa ennen lähtöä mikäli se on mahdollista. Näin auto ei heti aluksi kuluta toimintamatkaansa alkuviilennykseen. Täyssähköautoilijan on hyvä muistaa reitti- ja lataussuunnitelmaa tehdessä, että kesän hellepäivinä auton viilennys kuluttaa toimintasädettä pienemmäksi.

Tallenna NF Fleetin 24/7 Tiepalvelun numero puhelimeesi

Vaikka matka olisi kuinka hyvin suunniteltu, voi tien päällä sattua jotakin yllättävää. NF Fleetin tiepalvelu auttaa sinua vahinkotapauksissa vuorokauden ympäri. Tallenna Tiepalvelun numero 0800 166 200 puhelimeesi.

Nauti kesästä ja loma-autoilusta

NF Fleetin tiimi toivottaa sinulle turvallista lomamatkaa ja hyvää juhannusta!

Tervetuloa NF Fleetin asiakkaaksi. Ota yhteyttä 010 404 505