Täyssähköautojen autovero poistuu lokakuun alussa

Hallitus pääsi sopuun ilmastotoimista, joilla tähdätään liikenteen päästöjen vähentämiseen. Konkreettiset toimenpiteet käynnistyvät ripeästi. Tärkeimpinä näistä sähköautojen autoveron poistuminen, sähköautojen hankintatukien jatkuminen sekä vähäpäästöisten työsuhdeautojen etuuksien laajentaminen.

Täyssähköautojen autovero poistetaan

Täyssähköautojen autovero poistuu kokonaan 1.10.2021 alkaen. Tämä koskee kyseisestä päivämäärästä alkaen ensirekisteröitäviä uusia täyssähköautoja. Täyssähköautojen autovero on tällä hetkellä 2,7 prosenttia auton hinnasta, joten uudistus vaikuttaa huomattavasti uusien autojen hankintahintaan, täyssähköautojen keskimääräisen hankintahinnan ollessa tällä hetkellä noin 55 000 euroa.

Samalla täyssähköautojen ajoneuvoveron perusveroa korotetaan hieman, mutta korotus ei koske ennen lokakuun alkua käyttöönotettuja täyssähköautoja.

Hyviä uutisia NF Fleetin asiakkaille, joilla on sovittuna uusien täyssähköautojen luovutus syyskuulle: Syyskuulle suunnitellut toimitukset on mahdollista siirtää lokakuulle, jolloin asiakas voi hyötyä autoveron poistumisesta. Mikäli haluat sopia uudesta luovutusajasta, ole yhteydessä automyyjääsi, niin asia järjestyy.

Täyssähköautojen hankintatukia jatketaan

Hallitus ehdottaa määrärahaa myös hankintatukiin, joiden tarkoitus on vauhdittaa vähäpäästöisten ajoneuvojen yleistymistä autokannassa lähivuosina. Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka hankintatuet tullaan toteuttamaan. Hankintatukia laajennetaan henkilöautoista myös paketti- ja kuorma-autoihin, joissa sähköistyminen on vielä alkutekijöissään. Sähköautojen osuus ensirekisteröidyistä pakettiautoista oli tammi-elokuussa 2021 vasta 2,4 prosenttia.

Lataus- ja infratukia jatketaan

Budjettiriihessä ehdotetaan lisäksi yhteensä 23,3 miljoonan euron määrärahaa sähköautojen latausinfran ja kaasutankkausverkon laajentamiseen. Tämä on tärkeä väylä kohti sähkö- ja kaasuautojen yleistymistä.

Lähde: Autoalan Tiedotuskeskus

← Takaisin

Tervetuloa NF Fleetin asiakkaaksi. Ota yhteyttä 010 404 505