Kotilatauslaitteet osana vastuullista autopolitiikkaa

Jo vuoden 2021 alussa tuli mahdolliseksi lisätä kotilatauslaite joko asennuskuluineen tai ilman asennuskuluja uuden leasingauton verollisiin lisävarusteisiin. Päätös tämän edun käyttöönotosta on yrityksellä itsellään, ja näin ollen se onkin tärkeä tarkasteltava asia yrityksen autopolitiikkaa määriteltäessä. Listasimme tähän artikkeliin asioita, jotka useimmiten mietityttävät asiakkaitamme silloin kun he harkitsevat kotilatauslaitteen lisäämistä osaksi yrityksen autopolitiikkaa.

Voidaanko kotilatauslaite lisätä auton lisävarusteisiin yrityksemme Autoleasing-sopimukselle?
Kyllä, Autoleasing-yritysasiakkaana leasingsopimukselle voidaan lisätä Plugitin tai Virran kotilatauslaite osaksi auton lisävarusteita. Tämä tulee tehdä siinä vaiheessa kun ollaan tilaamassa uutta autoa, eli kesken leasingsopimuskauden ei laitetta tai asennusta voida laittaa lisävarusteisiin. Uuden leasingauton verollisiin lisävarusteisiin voi lisätä joko pelkän latauslaitteen tai latauslaitteen perusasennuksineen. Palveluntuottajinamme latauslaitteisiin liittyvissä asioissa ovat Plugit ja Virta.

Onko työnantaja velvoitettu osallistumaan kotilatauslaitteen asennuskustannuksiin?
Ei ole, tämä on yrityksen itsensä päätettävissä. Käytännössä yritys voi hyväksyä uuden auton tilausvaiheessa, joko Plugitin tai Virran kautta hankitun kiinteän perusasennuksen hinnan lisävarusteisiin tai sitten työsuhdeautoilija voi maksaa asennuksen itse. Mikäli autoilija maksaa itse latauslaitteen asennuskulut, hän voi hakea kotitalousvähennystä niiden osuudesta.

Miten kotona ladatun sähkön kustannukset laskutetaan työnantajalta?
Mikäli yrityksen vapaan autoedun omaavalla työntekijällä on käytössään Plugitin tai Virran älylaturi, saadaan kotona ladatun sähkön kustannukset liitettyä kätevästi työnantajan kuukausittaiselle leasinglaskulle. Lisäksi lataukset saadaan mukaan yrityksen maksukorttiraportointiin.

Miten kotilatauslaitteeseen määritetään sähkön hinta?
Sähkön hinnan määrittäminen Plugitin ja Virran älylaitteeseen tapahtuu kätevästi palveluntarjoajien mobiilisovellusten kautta. Mikäli sähkön hinta muuttuu, voi hintaa käydä päivittämässä tarpeen mukaan sovelluksessa.

Entä jos työsuhdeautoilijan kotitaloudessa on pörssisähkösopimus?
Autoa tulisi ladata mahdollisimman todenmukaiseen sähkönhintaan perustuen. Kumppanimme Plugitin uudessa sovellusversiossa työsuhdeautoa lataavat vapaan autoedun käyttäjät voivat määrittää sovellukseen tiedon pörssisähkön piirissä olevasta sähkösopimuksestaan, jolloin lataamisen hinta määrittyy automaattisesti tuntikohtaisesti.

Kuka tilaa työsuhdeautoilijan kotilatauslaitteen?
NF Fleetin asiakaspalvelu tekee tilauksen asiakasyrityksen autopolitiikan mukaisesti työsuhdeautoilijan pyynnöstä. Huomioithan, että lisävarusteisiin voi lisätä ainoastaan Virran tai Plugitin latauslaitteen ja asennuksen. Kesken leasingsopimuskautta, ei laitetta tai asennusta voi lisätä sopimukselle.

Mitä kotilatauslaitteelle tapahtuu, jos työntekijä lähtee yrityksestä kesken leasingsopimuskauden?
Latauslaite voidaan joko palauttaa NF Fleetille leasingauton palautuksen yhteydessä tai työntekijä voi lunastaa latauslaitteen itselleen. Mikäli kyseinen leasingauto siirtyy yrityksen uudelle työntekijälle, voidaan latauslaite myös siirtää auton mukana. Tällaisia tilanteita varten on hyvä tehdä selkeät ohjeet autopolitiikkaan ja määrittää vastuut esimerkiksi laitteen irrotus- ja siirtokustannusten osalta.

Entä mitä kotilatauslaitteelle tapahtuu sopimuskauden päättyessä normaalisti?
Työsuhdeautoilija voi halutessaan lunastaa kotilatauslaitteen itselleen tai laite voidaan palauttaa normaalisti työsuhdeauton mukana NF Fleetille sopimuskauden päättyessä. Autopolitiikassa on hyvä määrittää, ovatko laitteen irrotuskustannukset työnantajan vai työntekijän vastuulla.

Muistathan, että konsultoimme asiakkaitamme hyvän, selkeän ja vastuullisen autopolitiikan suunnittelussa Hyvin määritellyn autopolitiikan avulla voidaan säästää merkittävästi sekä aikaa että rahaa ja tukea yrityksen vastuullisuustavoitteita. Autopolitiikka on myös osa työhyvinvointia.

Olisiko teidän yrityksenne autopolitiikassa tarkennettavia asioita? Ota yhteyttä Autopäättäjien konsultointipalveluun, niin jutellaan lisää!

Tervetuloa NF Fleetin asiakkaaksi. Ota yhteyttä 010 404 505