Hyvää alkanutta vuotta

Nyt kun olemme päässeet vuoteen 2024, on aika koota yhteen menneen autoiluvuoden 2023 pääkohdat. Mennyt vuosi oli automarkkinoilla varsin haastava, mutta yksi valonpilkahdus oli selvästi kasvava kiinnostus sähköautoja kohtaan. Tästä me olemme NF Fleetillä todella tyytyväisiä, sillä olemme olleet näyttämässä suuntaa sekä aktiivisesti edistäneet vastuullista yritysautoilua ja Suomen autokannan sähköistymistä.

Leasingautoilun vuosi 2023 taustapeilissä

Vuosi 2023 oli vauhdikkaan sähköistymisen vuosi autoalalla. Leasingautoilijan arkeen aikaisempina vuosina vaikuttaneet uusien autojen toimitusviiveet helpottuivat ja autojen toimitusajat lyhentyivät huomattavasti. Toimitusajoissa on toki vaihtelua edelleen automerkeittäin ja -malleittain.

Suomessa ensirekisteröitiin vuonna 2023 kaikkiaan 87 508 henkilöautoa, mikä on 7,1 prosenttia enemmän kuin vuonna 2022. Vuoden 2023 uusien autojen rekisteröinnit jäivät varsin alhaisiksi taloudellisesta tilanteesta, korkotasosta ja heikentyneestä ostovoimasta johtuen. Kasvu johtui pääosin ennätyksellisen suurten tilauskantojen purkautumisesta, sillä uuden auton kaupan päättäminen oli vuonna 2023 varsin vaisua. Pakettiautoja rekisteröitiin yhteensä 11 203 kappaletta, mikä on noin 1,5 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Yritysleasingrekisteröinnit sen sijaan kasvoivat edellisvuoteen verrattuna merkittävästi. Yritysleasingrekisteröinnit olivat henkilöautojen osalta yhteensä 18 839 kappaletta (+35 % vs. 2022), pakettiautojen osalta vastaavasti 4 312 kappaletta (+8 % vs. 2022). Positiivista on, että Suomen autokanta on muuttumassa vauhdikkaasti sähköisempään ja ympäristöystävällisempään suuntaan. Vuonna 2023 ensirekisteröidyistä henkilöautoista yli kolmannes oli täyssähköautoja ja viidennes pistokehybridejä.

NF Fleetin leasingkanta kehittyi vuoden 2023 aikana varsin positiivisesti kaikissa myyntikanavissamme, ja leasingkantamme sähköistyminen oli huomattavasti kokonaismarkkinaa nopeampaa. Kaikista uusista henkilöautorekisteröinneistämme peräti 59 prosenttia oli täyssähköautoja. Kaiken kaikkiaan NF Fleetin leasingautojen ensirekisteröintien määrä vuonna 2023 oli yhteensä 1 855 kappaletta, josta lähes puolet eli 890 kappaletta oli yksityisleasingautoja. Kokonaisrekisteröintimme kasvoivat vuonna 2023 11 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna, ja Suomen leasingyhtiöiden kokonaisrekisteröintitilastoissa olimme sijalla viisi.

Yritysasiakkaidemme suosituimmat työsuhdeautomerkit vuonna 2023 olivat

 1. BMW
 2. Volvo
 3. Volkswagen
 4. Skoda

Yksityisleasingasiakkaidemme keskuudessa suosituimmat automerkit olivat

 1. BMW
 2. Mercedes-Benz
 3. MINI
 4. Volvo

Pakettiautoissa asiakkaidemme suosituimmat merkit olivat

 1. Ford
 2. Mercedes-Benz
 3. Volkswagen

Uusi autoilun vuosi 2024

Uusi leasingautoilun vuosi on käynnistynyt ja olemme tukenasi kaikissa liikkumiseen liittyvissä kysymyksissäsi. Innovatiivisten leasingpalveluidemme avulla yrityksesi on todella helppoa siirtyä kohti entistäkin vastuullisempaa ja ympäristöystävällisempää yritysautoilua – vaikkapa vaiheittain. Olemme tukenanne myös toimivan autopolitiikan suunnittelussa ja ylläpidosssa. Pyrimme myös näyttämään esimerkkiä ja voimmekin kertoa, että oma tiimimme ajaa nykyisin ainoastaan täyssähköautoilla.

Ole meihin yhteydessä, niin kartoitetaan juuri sinun yrityksellesi sopivat liikkumisen ratkaisut.

Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

* Lähteet: Autoalan Keskusliitto, Bisnode / Traficom, NF Fleetin tilastot

Tervetuloa NF Fleetin asiakkaaksi. Ota yhteyttä 010 404 505