Autotilausten toimitusajoissa viiveitä globaalisti

Koronapandemiaa seurannut nopea talouskasvu on lisännyt puolijohdekomponenttien kysyntää monella eri alalla, ja komponenteista onkin tällä hetkellä pulaa globaalisti. Tämä myös autotehtaita koskettava haaste saattaa arvioiden mukaan kestää jopa vuoden 2022 kesään saakka.

Puolijohdekomponenttien saatavuusongelmat vaikuttavat sekä uusien autojen toimitusaikoihin, että tiettyjen varaosien heikon saatavuuden vuoksi myös autojen korjausaikatauluihin.

Miten NF Fleetin asiakkaiden kannattaa huomioida tämä?

Uusien autojen tilaukset kannattaa tehdä ajoissa
Ole ajoissa liikkeellä. Suosittelemme asiakkaillemme, että uuden auton tilausprosessi aloitetaan viimeistään kuusi kuukautta ennen nykyisen sopimuksen päättymistä. Joidenkin automallien toimitusajat voivat vaihdella lisävarusteista riippuen kuudesta kuukaudesta jopa vuoteen. Tiettyjä automalleja on kuitenkin saatavilla normaaleilla toimitusajoilla, ja esimerkiksi jo maassa olevia autoja voi olla mahdollista saada nopeammin toimitukseen. Kysy lisätietoa maassa olevista autoista suoraan autoliikkeestä.

Aiemmin tehtyjen tilausten toimitusaikataulut kannattaa tarkistaa autoliikkeestä
Varaudu pidempään toimitusaikaan. Tällä hetkellä kaikkiin jo tilattujen autojen tehdastoimitusaika-arvioihin kohdistuu riski viivästyksestä. Puolijohdekomponenttien saatavuusongelmat saattavat myös vaikuttaa joidenkin tilattujen autojen varusteluihin.

Toimitusaikatiedusteluissa suosittelemme ottamaan yhteyttä suoraan kyseisen merkin automyyjään, jolla on viimeisin tieto automallikohtaisista toimitusajoista.

Vinkki: Mikäli uuden auton toimitus kestää pitkään, yksi hyvä vaihtoehto odotusajan autoiluun on Vaihtoleasing.

Jos sinulla on kysyttävää liittyen Vaihtoleasingiin tai muihin yritysautoilun asioihin, olethan yhteydessä omaan NF Fleetin yhteyshenkilöösi!

Tervetuloa NF Fleetin asiakkaaksi. Ota yhteyttä 010 404 505