Pidä akustasi huolta talvella

Talvi on tullut Etelä-Suomeenkin ja jokaisen leasingautoilijan kannattaa kiinnittää huomiota auton sähkölaitteiden käyttöön etenkin lyhyitä matkoja ajettaessa.

Nykyautoissa on paljon sähkölaitteita ja ajettaessa lyhyitä matkoja auto saattaa kuluttaa enemmän sähköä kun se tuottaa. Tällainen auton käyttö johtaa tilanteeseen jossa auton akku tyhjenee tai vaurioituu eikä auto enää käynnisty. Kannattaa siis kiinnittää huomiota sähköä tarvitsevien apulaitteiden, erityisesti polttoainetoimisen lämmittimen käyttöön.

Hyvä nyrkkisääntö lisälämmittimen käyttöön auton esilämmityksessä on se, että lämmitintä ei pidä toistuvasti käyttää pidempää aikaa kun autolla tapahtuva ajo on kestoltaan. Näin toimien auton akun varaus yleensä säilyy ja vältytään käynnistysongelmista. Myös auton omat sähkötoimiset lämmittimet kuten istuinlämmitin ja takalasin lämmitin kuluttavat paljon virtaa ja näitä kannattaa käyttää harkitusti ajomatkojen ollessa toistuvasti lyhyitä. Mikäli auton akku pääsee kuitenkin tyhjenemään, saat aina käynnistysapua NF Fleetin tiepalvelusta.